Marc Van Craen

Gecertificeerd life coach en ervaringsdeskundige op vlak van Burn-Outs.

Lifecoach Marc Van Craen

Ik ben gecertificeerd life coach en een ervaringsdeskundige op vlak van Burn-Outs.

19 Jaar lang was ik Business Developer en Sales & Marketing Director van een milieutechnologiebedrijf. Het was een droombedrijf: alle werknemers hielden van het bedrijf, er waren groeimogelijkheden, respect voor elkaar, geen hiërarchie,... Jaren heb ik er met plezier gewerkt. Totdat een multinational het bedrijf overnam. Weg met de vrijheid, maak plaats voor strikte hiërarchie! De werknemers werden herleid tot tools om winst te maken en aandeelhouders gelukkig te houden. Hier hoorde ik niet thuis!

Toch bleef ik aanhouden, bleef ik tegenstribbelen... Met eerst een Burn-Out en later ook nog eens een Bore-Out als gevolg. Alles voelde aan als een opdracht, tot het punt waar zelfs denken moeizaam ging. Fouten die ik anders nooit zou maken kwamen steeds vaker voor. Niets interesseerde me nog, mijn relaties met vrienden en familie leden er onder. Ik was een leeg omhulsel.

Maar ik had het geluk dat een Life Coach, en ondertussen een goede vriend, me erdoor kon helpen. Na mijn herstel van de Burn-en Bore-Out kreeg ik mijn openbaring: "Let's move on. Ik zoek een andere job. Eén waar ik wel gelukkig in kan zijn!". Het was één van de beste keuzes van mijn leven. Maar makkelijk was ze helemaal niet.

Mijn ervaring inspireerde me om andere mensen te gaan helpen! Mensen die nu in de schoenen staan waarin ik ooit stond.

In totaal heb ik zo'n 30 jaar managementervaring, die perfect toepasbaar is op Life Coaching.
Verder geef ik lezingen als ervaringsdeskundige, een functie die ik ook bij vzw Doctors4Doctors bekleed. Doctors4Doctors is een aanspreekpunt voor dokters die zelf hulp nodig hebben.