Wat doe ik nu exact?

Op welke manier verloopt een lifecoaching traject?

Uw traject

Bepaal zelf uw geluk! Contacteer me voor een afspraak!

Elk traject doorloopt verschillende fases. Onze eerste ontmoeting, het intakegesprek, is volledig vrijblijvend en gratis. Hier stellen we vast wat uw vraag of probleem is.

Dan volgt het coachingsgesprek. Na zo'n gesprek krijgt u een opdracht die u tussen de sessies in uitvoert. De opdrachten zorgen ervoor dat u vooruitgang boekt, u gaat wat we besproken hebben toepassen. Op het einde van uw coachingtraject evalueren we samen uw vooruitgang.

Uw traject

Intakegesprek

De oriënterende fase

Wat wordt het thema van de coaching? Dat bepalen we aan de hand van een intakeformulier met gerichte vragen dat u dient in te vullen. Tijdens dit gesprek bekijken we of ik de juiste persoon ben om u te helpen en vice versa. Ligt uw probleem ergens anders dan bij uw carrière? Dan verwijs ik u gewoon door. Verder bespreken we praktische zaken over de planning, het aantal sessies, de aanpak, uw verwachtingen, coachingmethodieken en de verloning.

Uw traject

Het coachingsgesprek

De groeifase

Bij het begin van het gesprek geeft u steeds aan wat u wil bereiken. Afhankelijk van wat dat is, kies ik wat de juiste methode en techniek om uw doel te bereiken. In elk gesprek maakt u vooruitgang.

Tussen de sessies in dient u te werken aan opdrachten. Het resultaat hiervan is het onderwerp van de volgende sessie. Heeft u me asap nodig? Dan kan u me bereiken via telefoon, SMS, e-mail, Skype, Viber, Messenger of WhatsApp.

Coachinggesprek

Aantal sessies

Progressie

Afhankelijk van uw persoonlijk traject komen we meerdere keren samen voor één tot anderhalf uur. Een traject duurt gemiddeld enkele maanden. Iedere sessie start met een stand van zaken: Hoe gaat het? Is er vooruitgang? Wat gaan we nog doen?

Aantal Sessies per traject

Afronding en evaluatie

Doelstellingen bereikt?

Na de laatste sessie bent u in staat om zelfstandig uw vooropgezette doelen te bereiken. We eindigen met een evaluatie. Behaalden we de gespreksdoelen? Hoeveel vooruitgang heeft u geboekt? Uw coachingtraject eindigt wanneer u uw vooraf gestelde doelen bereikt. Zo nodig plannen we nog een bijkomende sessie in.

Afronding traject

Follow-up

Lange termijn opvolging

Per e-mail contacteer ik u regelmatig om te horen hoe het met u gaat en of u nog hulp nodig hebt. Als u wil, doe ik dit tot 2 jaar na de laatste sessie

Follow-up van het traject

Verloning

Wat kost Life coaching?
Verloning

Elk traject is verschillend en de prijs is dan ook daarvan afhankelijk. Het te voorziene budget bespreken we samen na het intakegesprek.